Pénz- és tőkepiac

Beindult a kereskedés a Wizz Air részvényeivel a BÉTa piacán

Csütörtöktől kereskednek a BÉTa Piacon a Wizz Air részvényeivel.

Csütörtökön elindult a kereskedés a Budapesti Értéktőzsde BÉTa Piacán a Wizz Air részvényeivel, mely Európa legdinamikusabban növekvő és legzöldebb diszkont légitársasága, s nagyon erős magyarországi jelenléttel bír. A vételi és eladási ajánlatok jegyzését az OTP Bank végzi.

A társaságunk növekedésében fontos szerepet töltött be a tőkepiaci finanszírozás. Ezért örömmel tölt el, hogy a magyar befektetők a Budapesti Értéktőzsdén keresztül elérhetik részvényeinket, és így részesedni tudnak a Wizz Air sikereiből

– hangsúlyozta a tőzsdei „csengetést” követően Váradi József, a Wizz Air Holdings társalapítója és elnök-vezérigazgatója.

Fotó:BÉT

A BÉTa Piacon külföldi részvényekkel és ETF-ekkel kereskedhetnek forintban, deviza átváltási költségek nélkül a hazai befektetők. A regisztrált külföldi értékpapírok likviditását árjegyzők biztosítják.

A Wizz Air részvényéből az első kereskedési nap délelőttjén 18 390 forintos árfolyamon 5 darab cserélt gazdát.

A BÉTa piacon ez nem számít kiugróan alacsony forgalomnak, hiszen a 20 részvényből 11 részvényre egyáltalán nem érkezett ajánlat. Csütörtök délelőtt a Wizz Air papírhoz hasonló forgalmú volt a BMW (6 darab), a Commerzbank (10 darab) és a Daimler (2 darab). Milliós forgalom a BÉTán csak a Bayer, a Lufthansa és a Thyssenkrupp piacán volt.

Váradi József tőzsde béta Wizz Air
Kapcsolódó cikkek