Pénz- és tőkepiac

Profitot jelentett a United Health biztosító

A halasztható orvosi beavatkozások költségei jelentősen csökkentek a járvány miatt.

A biztosítótársaság 2,52 dolláros egy részvényre jutó igazított eredménnyel zárta a tavalyi utolsó negyedévet, ami 11 centtel felülteljesítette az elemzői várakozásokat, de elmarad az egy évvel korábbi 3,9 dolláros szinttől.

A negyedik negyedévben a betegellátási minták normalizálódtak és a koronavírus extra költségei miatt csökkent év/év alapon az eredmény. A CNBC azt is kiemelte, hogy a halasztható orvosi beavatkozások költségei jelentősen csökkentek a járvány miatt. És emlékeztetett, hogy a versenytárs Humana január elején azt közölte: az idei év első néhány hónapjában a nem Covid egészségügyi szolgáltatások potenciálisan alacsonyabb kihasználtságát várja a szokásos szinthez képest.

Árbevétel soron 65,5 milliárd dollárt realizált a United Health, ami 350 millióval több a prognózisnál és 7,5 százalékos árbevétel bővülést jelent év/év alapon.

A menedzsment az idei évre igazított, egy részvényre jutó eredmény (EPS) soron 17,75 és 18,25 dollár közé várja a profitot, míg a konszenzus optimistább volt, az elemzők 17,79 és 18,52 dollárt jósoltak.

A tegnapi kereskedés során 0,4 százalékot estek a United Health részvények.

United Health Humana
Kapcsolódó cikkek