Pénz- és tőkepiac

Részvényenként háromszász forint osztalékot fizet a Zwack

A társaság a törzs- és visszaváltható likvidációs elsőbbségi részvények névértékére vetítve a 2019-2020-as üzleti év vonatkozásában 30 százalékos osztalékot fizet.

A Zwack Unicum Nyrt. közgyűlési hatáskörében eljáró igazgatóságának döntése értelmében összesen hatszáztízmillió-ötszázezer forint kifizetését határozta el. Az igazgatóság gondoskodik az osztalék részvényarányos kifizetéséről a társaság részvénykönyvében 2021. január 20-án nyilvántartott részvényesek részére. Az osztalékfizetés 2021. január 27-én kezdődik – közölte a Budapesti Értéktőzsde honapján a Zwack.

Fotó: MTI

A törzs- és visszaváltható likvidációs elsőbbségi részvények névértékére vetítve a 2019-2020-as üzleti év vonatkozásában 30 százalékos osztalékot fizet, vagyis az 1 000 forint névértékű részvényekre a kifizetendő bruttó osztalék összege részvényenként 300 forint. Ez a jelenlegi árfolyammal számolva 1,7 százalékos osztaléknak felel meg.

Kiemelt időpontok:

  • 2021. január 18. (E-7. nap): A Budapesti Értéktőzsdén az osztalékra jogosító részvények megszerzésére irányuló tőzsdei ügylet kötésének utolsó napja.
  • 2021. január 20. (E-5. nap): Az osztalék fizetéséhez kapcsolódó tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja. Osztalékra az jogosult, aki e nap végén a tulajdonosa.
  • 2021. január 27. (E. nap): Az osztalék fizetésének kezdőnapja.
  • A társaság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a részvényesek legkésőbb 2021. január 14-ig ellenőrizzék számlavezetőjüknél az adóelszámoláshoz szükséges adatokat, mert ezek hiányában az osztalék nem fizethető ki.

    osztalék Zwack
    Kapcsolódó cikkek