Pénz- és tőkepiac

Óriási lehetőséget lát az OTP a PannErgy részvényeiben

A bankház a 67 százalékos felértékelődési lehetőség miatt továbbra is vételre ajánlja a geotermikus energiát hasznosító társaság papírjait.

A korábbinál 15 százalékkal magasabb, 1387 forintos célárat határozott meg a PannErgy részvényeire az OTP Bank friss elemzésében. A bankház a jelentős, a hétfői záróárhoz képest 67 százalékos felértékelődési lehetőség miatt továbbra is vételre ajánlja a geotermikus energiát hasznosító társaság papírjait.

Az OTP a PannErgy múlt pénteken kiadott éves jelentését követően frissítette modelljét, a magasabb célárat nagyobbrészt a szektortársak magasabb, vállalatérték/EBITDA aránya indokolja, a PannErgyhez hasonló profilú cégek átlagosan már 10,6-os EV/EBITDA szorzóval forognak a korábbi 9,1 helyett.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A magasabb árfolyamvárakozást kisebb részben a magyar társaság idei évre betervezett kapacitásnövelpő beruházásai is indokolják.

A miskolci kútmélyítés várható eredménynövelő hatását egyelőre még nem építette be értékelési modelljébe az elemző.

Az OTP pozitívan értékeli, hogy a társaság megerősítette 2021-re vonatkozó, 2,8-2,88 milliárd forintos EBITDA várakozását, amely a következő két évben már meghaladhatja a hárommilliárd forintot is. Ugyancsak kedvező a részvényesek számára, hogy a társaság részvényenként 15 forint kifizetését javasolja idén.

A PannErgy árbevétele tavaly öt százalékkal 5,92 milliárd forintra nőtt, az EBITDA-soron pedig 2,74 milliárd forintos eredményről adott számot három százalékos bővülést követően. Adózott eredménye ugyanakkor a forint gyengülésen elszenvedett tetemes pénzügyi veszteség miatt a 2019-es harmadára, 237 millió forintra apadt.

megújúló energia OTP Bank pannergy célár elemzés
Kapcsolódó cikkek