Pénz- és tőkepiac

Egyre többen csatlakoznak a nyugdíjpénztárakhoz

Az OTP Nyugdíjpénztára csak tavaly 13 ezer új belépőt könyvelhetett el.

Egy év alatt, több mint 13 ezer új belépő csatlakozott az OTP Nyugdíjpénztárhoz, ami az utóbbi 10 év legjobb eredménye – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t szerdán.

A közlemény szerint 2020 végén már közel 238 ezer pénztártag gyarapította nyugdíjcélú megtakarításait a társaságnál.

A pénztár közölte: a befizetések összege tavaly közel 9 százalékkal emelkedett 2019-hez képest, részben az innovatív bankkártyás fizetési lehetőségeknek és az online is elérhető szolgáltatásoknak köszönhetően.

Tavaly a pénztárhoz érkező mintegy 25 milliárd forintnyi befizetés 76 százaléka az egyéni befizetésekből származott – részletezték. A munkáltatók összesen 5,8 milliárd forintnyi hozzájárulást utaltak dolgozóik után a nyugdíjpénztárhoz – tették hozzá.

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images / Akos Stiller/Bloomberg/Getty Images

Tavaly több mint 16 ezer bankkártyás tranzakciót indítottak a pénztártagok és összesen 1,1 milliárd forintot fizettek be bankkártyáik segítségével – ismertették.

Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: továbbra is azon dolgoznak, hogy gyarapítsák ügyfeleik megtakarításait és fejlesszék a digitálisan elérhető szolgáltatásaikat a biztonságos és kényelmes ügyintézés érdekében.

Meggyőződésem, hogy 2020-ban a magyarok sikeresen vizsgáztak a hosszú távú öngondoskodás terén

– így fogalmazott az ügyvezető.

OTP nyugdíjpénztár
Kapcsolódó cikkek