Pénz- és tőkepiac

Továbbra is vételen a PannErgy az OTP-nél

Az osztalékfizetéssel a társaság érettebb működési fázisba ért, ami új befektetők számára is vonzóvá teheti a részvényt a bankház szerint.

Megerősítette a PannErgy-részvényekre vonatkozó 1387 forintos célárat és a hozzá tartozó vételi ajánlást keddi elemzői kommentárjában az OTP Bank. A bankház a geotermikus energiában utazó társaság első negyedéves termelési jelentését és az igazgatóság által múlt pénteken, közgyűlési hatáskörben jóváhagyott 15 forintos részvényenkénti osztalékfizetés és 600 millió forintos sajátrészvény-vásárlási program elfogadását követően vizsgálta meg a cég részvénypiaci kilátásait.

A PannErgy az első három hónap során 627 901 gigajoule hőenergiát értékesített,

2,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a menedzsment előzetes terveitől azonban némileg elmaradt a teljesítmény. Az OTP ezért összességében semlegesnek tekinti a termelési jelentést. Az osztalékfizetés és a sajátrészvény-vásárlás bejelentése ugyanakkor jó hír a bankház szerint, mivel azt jelzi, a társaság érettebb működési fázisba ért, ami új befektetők számára is vonzóvá teheti a papírt.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A kérdés, hogy a jövőben hogyan alakul majd a társaság osztalékpolitikája.

Mivel az osztalékfizetésnek csak minimális hatása van a vállalat értékeltségére, az pedig egyelőre kevésbé kiszámítható, hogy a saját részvényeket milyen árfolyamon vásárolja vissza a társaság – erre 1–950 forintos ársávban van lehetősége –, ezért ezek hatását később, a féléves jelentést követően építi be modelljébe az OTP.

A megerősített célár alapján így is 68 százalékos emelkedés előtt állhat a PannErgy részvényeinek kurzusa.

osztalék OTP Bank pannergy célár elemzés
Kapcsolódó cikkek