Pénz- és tőkepiac

Már a Wells Fargonál is lehet kriptovalutákba fektetni

A vagyonosabb ügyfelei számára lenne elérhető a profik által kezelt kriptodeviza-alap.

A Wells Fargo csütörtökön jelentette be, hogy elindít egy befektetési alapot annak ellenére, hogy az elmúlt napokban esésnek indult a árfolyama – adta hírül BBC.

A vagyonosabb ügyfelei számára lenne elérhető a profik által kezelt kriptodeviza-alap.

A pénzintézet egyik jelentése szerint a kriptovalutákhoz társított kockázatok miatt előnyösebb lehet a tapasztalt és képzett befektetők számára a kereskedése.

Fotó: Shutterstock

A bitcoin ára azóta esik, hogy Kína új szabályozást vezetett be a kriptodevizák piacán, amelynek hatására három hónapja nem látott szintre, 34 ezer dollár köré süllyedt vissza a kripto értéke.

Ennek hatására több másik digitális fizetőeszköz, mint az ether vagy a dogecoin értéke is visszaesett.

Az amerikai pénzintézet jelentése szerint a kriptovalutákra mint alternatív befektetési eszközre tekintenek. A Wells Fargo szakemberei szerint az eszközök stabilak és használható befektetések, azonban a hozzájuk társuló kockázatok miatt csak a képzett és tapasztalt befektetőknek érdemes belevágni a kereskedésbe. Hasonló bejelentéssel állt elő elsőként még márciusban a Morgan Stanley, majd a JP Morgan is.

A kriptovaluták árfolyama a közelmúltban aktuális bejelentései hatására cikáztak a tőzsdén. A nagy népszerűségük hatására a bitcoinnal és tásaival történő csalások száma is megsokszorozódott.

EKB-alelnök: a kriptok nem valódi befektetések

Luis de Guindos, az Európai Központi Bank alelnöke nyilatkozott kemény szavakkal a digitális eszközökről.

 

deviza dogecoin Wells Fargo valuta kripto digitális Carussel-International Digitális Kft. pénzintézet ether befektetés bitcoin
Kapcsolódó cikkek