Pénz- és tőkepiac

Növekedési sztori a 4iG

A hazai informatikai vállalat részvényei akár 62 százalékos felértékelődés előtt állhatnak a Wood&Company brókercég elemzése alapján.

Igen jelentős felértékelődési lehetőséget lát a 4iG részvényeiben a prágai székhelyű Wood&Company, amely szerdán közzétett részletes elemzésében megkezdte a hazai infokommunikációs társaság követését.

A brókercég értékelési modellje alapján 782-996 forint közé teszi a társaság papírjainak fair értékét, amely a tegnapi, 615 forintos záróárhoz képest 27-62 százalékos ralira ad lehetőséget.

Fotó: Matey István / Hajdú-Bihari Napló

A magyar informatikai vállalatra növekedési sztoriként tekint a Wood, amely 2023-ig átlagosan 34 százalékos éves EBITDA-bővüléstre számít a cégcsoporttól, részben újabb akvizíciókon keresztül. A Wood szerint a 4iG EV/EBITDA alapon 24 százalékos diszkonton forog szektortársaihoz képest, a 2023-ra várt eredményhez képest pedig még jelentősebb, 39-44 százalékos a diszkont.

Az értékelés elkészítésével a társaság bízta meg a Wood-ot, amely a jövőben rendszeresen figyelemmel kíséri és elemzi majd működését és kilátásait.

Wood&Company 4iG elemzés
Kapcsolódó cikkek