Pénz- és tőkepiac

Vételre ajánlja a Gloster papírjait az Erste

A befektetési szolgáltató 4135 forintos célárral kezdte meg a hazai információs és kommunikációs technológiai cég részvényeinek követését.

Az Erste 4135 forintos 12 hónapos célárfolyammal és vételi ajánlással kezdte meg kedden a Gloster-részvények követését.

A Budapesti Értéktőzsde Xtend piacán jegyzett információs és kommunikációs technológiai (ICT) cég akvizíciós stratégiájának finanszírozása érdekében tavaly választotta a tőzsdei jelenlétet, és részvénykibocsátással 1,1 milliárd forint értekben vont be új tőkét. A társaság az elmúlt években is aktív volt a felvásárlások terén, de az értéklánc növelése céljából az elkövetkező években további akvizíciókat tervez.

Fotó: Shutterstock

Az Erste ezzel összhangban két modellt épített, egy alap- és egy akvizíciós modellt.

Az alapmodell csak egy további akvizícióval számol, ami alapján 4405 forintos fair érték adódik a Gloster részvényeire. A gyorsított akvizíciós modell esetében 2-3 milliárd forint értékű akvizíciós lehetőséggel számolt a befektetési szolgáltató, melyek megvalósulása esetén 5350 forint lenne a papírok fair értéke. A célár meghatározásánál a két modellt 80-20 százalékos súllyal vette figyelembe az elemző, aki az alacsony likviditás miatt 10 százalékos likviditási diszkontot alkalmazott, ebből adódik a 4135 forintos célár, amely 21 százalékkal magasabb a jelenlegi, 3400 forintos árfolyamnál.

Erste akvizíció Gloster célár elemzés
Kapcsolódó cikkek