Pénz- és tőkepiac

Átalakítja a Sovereign PB Alap menedzselését az SPB

Az SPB Befektetési Zrt. (SPB) mai bejelentése szerint – Szabó András korábbi vezető privátbankár távozása után – 2021. június 14-től egy, az SPB Prémium- és Privátbanki, valamint Portfóliókezelési üzletágai által delegált bankárokból álló tanácsadó testület veszi át a Dialóg Alapkezelő Sovereign PB Alapjának kezelését.

Távozásával összefüggésben azt a döntést hoztuk, hogy a Dialóg Alapkezelő Sovereign PB Alap menedzselését a jövőben nem egy kolléga végzi, hanem egy, az SPB Prémium- és Privátbanki, valamint a Portfóliókezelési üzletágainak tanácsadóiból álló, ötfős csapat kezeli majd az alapot

– mondja Parádi-Varga Tamás, az SPB Befektetési Zrt. vezérigazgatója.

“Az új struktúra célja, hogy az egyes üzleti területeink által képviselt eltérő befektetési filozófiák révén a jövőben jóval nagyobb teret engedjünk a különböző stratégiáknak és instrumentumoknak – a kötvények mellett az ETF-eknek, a befektetési alapoknak és az egyedi részvénybefektetéseknek is – a Sovereign PB Alap menedzselése során, így széles körűen diverzifikáljuk az alap portfólióját. Eközben természetesen az is fontos szempont, hogy a gyors döntéshozatali folyamatoknak köszönhetően képesek legyünk rugalmasan reagálni a piacok alakulására” – tette hozzá Parádi-Varga Tamás.

Fotó: Shutterstock

Az SPB Befektetési Zrt. 2016 óta befektetési tanácsadója a Dialóg Alapkezelő Sovereign PB Alapnak,

az abszolút hozamú alap vagyona jelenleg összesen 1 milliárd forint körüli.

Az SPB Befektetési Zrt. egy alapvetően konzervatív szemlélettel rendelkező privátbanki szolgáltató, amely személyre szabott, elsősorban nemzetközi vállalati kötvényekből álló portfóliókat épít ügyfelei számára. A SPB Befektetési Zrt. kezelt vagyona 2020 év végén meghaladta a 76 milliárd forintot.

SPB Parádi-Varga Tamás ETF
Kapcsolódó cikkek