A BUX index április második felében 42200 pontról kezdett el emelkedni, és június közepére 49400 pontig emelkedett az árfolyam. Innen csökkeni kezdett a kurzus és 47000 pont felett oldalazás alakult ki. A múlt hét második felében sikerült elrugaszkodnia felfelé a mutatónak, és elindult az árfolyam a 49400 pontnál található történelmi csúcsához.

Ha kitart a lendület, gyorsan történelmi magasságokba emelkedhet az index, és akár az 50000 pontos lélektani szintet is elérheti.

Fotó: Kallus György / VG

Április második felében érkezett meg a fordulópont az OTP-ben, és az árfolyam gyors emelkedésbe kezdett. 13000 forintról pattant el a bankpapír felfelé, és június elejére már a 17000 forintot is megérintette az árfolyam, így a korábbi történelmi csúcsát is sikerült áttörnie a papírnak. Az utóbbi hetekben korrekció kezdődött, és 15700 forintig korrigált az árfolyam, ahonnan a múlt héten sikerült emelkedő irányba fordulnia. A következő szint a 17000 forint magasságában található történelmi csúcspontnál van, amely elérhető lehet, amennyiben kitart a lendület és sikerül tovább emelkednie az árfolyamnak.

Az év elejétől tartó lejtmenet április második felében ért véget a Molban, ekkor 2000 forintot is megérintette az árfolyam, és egy hirtelen fordulatot követően emelkedés kezdődött. Június közepén már a 2450 forintnál húzódó év eleji csúcspontját is megérintette a kurzus, és kialakított egy ellenállást a szint alatt. Jelenleg sávozik az árfolyam a 2300-2450 forintos szintek között. Nagyobb mozgás akkor indulhat a részvényben, ha valamelyik irányba sikerülne kitörnie az árfolyamnak.

A Richter legutóbbi csúcspontját március végén érte el 9320 forintnál. Április elején azonban elindult egy korrekció, és 7850 forintig esett az árfolyam, május vége óta pedig egy sávban mozog a kurzus 7850-8400 forint között. A múlt hét során a sáv alsó feléről indult el felfelé a kurzus, erős vételi nyomás érkezett a gyógyszerpapír piacára, amelynek során megközelítette a 8400 forintos ellenállást az index. Ha ezt a kulcsszintet sikerülne áttörnie a Richternek, akkor ismét tere nyílna az emelkedésnek, 8400 forint felett 8800 és 9320 forintnál húzódnak ellenállások.

A Magyar Telekom árfolyama február végétől a 400-420 forint közötti sávban oldalazott. Június elején azonban sikerült áttörnie a sáv felső szélét, amely az emelkedő trend megerősítését is jelentheti. Egy magasabb csúcspont alakult ki a papírban 430 forintnál, és tavaly február óta nem látott magasságokba sikerült kapaszkodnia a Magyar Telekomnak. Az emelkedés ismét megtorpant, az elmúlt hetekben újból sávozás alakult ki 419-430 forint között. A tavaly október óta tartó emelkedő struktúra folytatódna, ha a sávból ismét emelkedő iránya indulna el az árfolyam. A következő erős ellenállás 460 forintnál találtató.