A jutalékmentes kereskedési platformot működtető vállalat 564,3 millió dolláros árbevétellel zárta az elmúlt három hónapot, ezzel megelőzte az 559,6 millió dolláros elemzői konszenzust és több mint megkétszerezte az egy évvel korábbi 244,2 millió dolláros szintet.

Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / AFP

A magas árbevételhez hozzájárult a kriptokereskedési aktivitás felpörgése, mely az egy évvel korábbi 5 millió dollárról 233 millió dollárra nőtt a negyedévben - mondta a VG-nek Józsa Bence, az Equilor elemzője. Hozzátéve: a havi aktív felhasználók száma 10 százalékkal bővült, elérve ezzel a 21,3 milliót, ugyanakkor az egy felhasználóra eső árbevétel az egy évvel korábbi 115 dollárról 112 dollárra csökkent.

Az egy részvényre jutó veszteség 2,16 dolláron alakult, míg az elemzők 26 centes EPS-t jósoltak előre. 

Bár a számok első ránézésre jól mutatnak, de az elemző szerint nem szabad elfeledkezni arról, hogy a tavalyi azonos időszakban alig volt kriptokereskedés, s a menedzsment prognózisa szerint nem is fenntartható a riportált negyedévben tapasztalt kiugró aktivitás ebben a szegmensben. Így a tisztított kereskedési aktivitás csökkent az idei második negyedévben év per év alapon.

A zárás utáni kereskedésben 9,3 százalékot zuhant a árfolyama, mely a gyorsjelentés előtt, napon belül 6,7 százalékot emelkedett.