Megerősített 5237 forintos célár mellett továbbra is vételre ajánlja a Graphisoft Park részvényeit a Wood & Company az ingatlanhasznosító társaság tegnap közölt féléves eredményszámainak ismeretében. A cseh brókercég árfolyam-várakozása 40 százalékkal magasabb a keddi záróárnál, ez alapján jelentősen alulértékelt lehet a papír.

Fotó: Jászai Csaba/MTVA

A Wood elemzésében kiemeli, hogy a Graphisoft Park a szektortársaihoz képest meglehetősen vonzó árazáson forog, emiatt, valamint kompakt mérete és minőségi ingatlanportfóliója miatt pedig könnyen felvásárlási célponttá válhat.

Rövid távon a budapesti vállalatot is érintheti az iparágban tapasztalható kihasználtsági szintek emelkedése, így a hamarosan lejáró szerződéses bérlőinek megtartása érdekében a mostaninál valószínűleg vonzóbb szolgáltatáscsomagot kell ajánlania. Az irodaingatlanok jó állapota és a Graphisoft Park által kínált egyedülálló munkakörnyezet révén ugyanakkor a társaság  várhatóan képes lesz arra, hogy ügyfeleinek többségét megtartsa, anélkül, hogy a bérleti díjak terén jelentős kompromisszumokat kellene kötnie.