A CVS az állások zömét gyógyszerészekre, gyógyszertári asszisztensekre, nővérekre írta ki, de nagykereskedelmi tevékenységüket kiszolgáló dolgozókat is keresnek – írja a Reuters.

Nincs egyszerű dolguk, az amerikaiak ugyanis még mindig a pandémia idején kapott emelt támogatásokat élvezik, s bár ezek sorban futnak ki, még sokan nem érzik megfelelőnek az időpontot, hogy visszatérjenek a munka világába. Kedvcsinálóként és dolgozói megtartása érdekélben a CVS nemrég megemelte a minimálisan fizetendő óradíjakat. A CVS emellett hétfőn azt is bejelentette, hogy a hatósági jóváhagyások birtokában péntektől újabb kampányt indít az oltakozás fontosságát sulykolva. 

Fotó: Marcus DiPaola / NurPhoto via AFP

A cégnél dolgozó orvosok-nővérek eddig 34 millió embert oltottak be, emellett 32 millió tesztet is elvégeztek. És a tempó csak fokozódik, ugyanis a harmadik, emlékeztető oltások beadása is aktuálissá vált. A Biden-adminisztráció széles tömegek számára tette volna elérhetővé a harmadik oltás lehetőségét e héttől, ám a szakhatóságok úgy döntöttek, hogy egyelőre a 65 év felettieknek, valamint a súlyos betegségben szenvedőknek engedélyezik a harmadik oltást. 

Az országos hálózattal rendelkező CVS egyébként nem aprózza el: tavaly márciusban a járvány kitörésekor 50 ezer embert vettek fel, a tavalyi negyedik negyedévben újabb 15 ezer állást hirdettek meg. A cég az Egyesült Államok 49 államában több mint 9900 gyógyszertárat üzemeltet, klinikáit évente 50 millióan keresik fel. A CVS 300 ezer főt foglalkoztat. Részvényárfolyama az idén 22 százalékkal erősödött, a mostani bejelentés azonban másfél százaléknyit faragott a kurzusból.