Érdekesen fest a Twitter árfolyama, szinte teljes mértékben ugyanazt a mozgást produkálja a közösségimédia-cég részvénye, mint amit május során már egyszer láthattak a befektetők. Akkor 80 dollár közeléből 50-ig süllyedt vissza az árfolyam, és a 200 napos mozgóátlagot érte el a papír. Most szintén a 200 napos mozgóátlagig jutott a Twitter, ugyanakkor a mozgás mértéke szerényebb volt, 70 dollárról 60-ra süllyedt csak. A lényeg persze a 200 napos mozgóátlagon van, a szint letörése ugyanis általában tartósabb fordulatot hozhat egy részvénynél, és inkább a medve szakasz esélyét növeli meg jelentősen.

Fotó: Shutterstock

Százalékosan persze nem volt kicsi már a mostani korrekció sem, továbbá először a mozgóátlag letörése következett, és most is ezt a mozgást láthatták a befektetők. Az utóbbi napokban ismét jelentősen megnőtt az esélye, hogy a letörés csupán ideiglenes volt, és már megint a mozgóátlag felett jár az árfolyam. Ezzel a tartósan emelkedő trendet inkább megerősíteni látszik a Twitter, ez még alapvetően tavaly március óta számítható.

A legutóbbi felpattanás ráadásul május után jókora emelkedést jelentett, most is a 70 vagy akár a 80 dolláros ellenállásokat kell figyelni.

65 dollárnál persze lehet egy kis bukkanó, továbbá az is fontos, hogy a piaci általános jó hangulat is megmaradjon, ellenkező esetben ugyanis a közösségimédia-cégek is gyengélkedhetnek. Egy esetleges tartós hozamemelkedés sem lenne kedvező hír, mivel a Twitter főleg a hirdetési piacból él, és a közösségimédia-társaságoknak a növekvő alternatíva költségek nem jelentenének pozitívumokat.

Ettől függetlenül az utóbbi negyedévekben már egyre szebb eredményszámokat láthattak a befektetők, a nettó profit is sokat javult.

Olcsónak viszont nem igazán nevezhető a vállalat, a P/E-alapú értékeltség még a mostani árfolyammal és a 2019-es profitszámokkal is igen magas lenne, tehát továbbra is a nagyon előretekintő jövőt árazza a piac a Twitternél.

A járvány hatására ugyanakkor az online tér felé való elmozdulás erős lökést kapott, amiből végső soron tud profitálni a vállalat, és Trump leváltása sem okozott akkora törést a cégnél a twittelési szokásokban. Érdemes tehát figyelni az árfolyamot és a most kibontakozó fordulatot a grafikonon.