Eladja PanInform nevű leányvállalatát a Magyar Államnak a Magyar Telekom Csoporthoz tartozó T-Systems Magyarország Zrt. - jelentették be szerdán délután a BÉT honlapján. A felek az adásvételi szerződést már alá is írták.

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A megállapodás a magyarországi központi, digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint az ahhoz kapcsolódó kórházi informatikai rendszer fejlesztésével és támogatásával foglalkozó tevekénységeket érinti, amelyek 2020-ban nagyságrendileg 3,4 milliárd forint bevételt, illetve 0,9 milliárd forint EBITDA-t termeltek.

A tranzakció tárgyát képező szolgáltatási portfólió elsősorban a közszférába tartozó igénybe vevők feladatellátását támogatja, a felek megállapodása révén pedig e tevékenységeket a jövőben állami tulajdonú társaság végzi. A vételár nagyságrendileg 5,5 milliárd forint, amely az adásvételi szerződésben rögzített feltételek szerint módosulhat.

A tranzakció zárása várhatóan 2022 első negyedében történhet meg. A Magyar Telekom Csoport mindemellett továbbra is elkötelezett amellett, hogy az egészségügyi ágazatot a tranzakció tárgyát képező szegmensen túli informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokkal lássa el.