Újabb mérföldkő a hazai kriptovilágban, hogy december elején elindul a magyar alapítású New Change Kriptotőzsde – írja a BAMA

A börzén megvásárlására is lehetőség nyílik, ráadásul az iparági átlagnál jóval kedvezőbb járulékos költségekkel

– közölte Rostás Sándor, a New Chance Coin alapítója. 

Az áttörés éve lett 2021 a hazai kriptopiac világában: egymástól függetlenül fél tucat kriptopénz elindulásáról döntöttek a magyar szereplők.

A kriptovaluták idén soha nem látott népszerűségre tettek szert, együttes piaci kapitalizációjuk novemberre megközelítette a 3 ezer milliárd dollárt. Összehasonlításul, ez körülbelül az Egyesült Királyság gazdaságának a méretével megegyező összeg – emlékeztetett a portál.

Fotó: Shutterstock

A legalább százezer főre becsülhető magyar kriptopénz-tulajdonosi kör a hírek szerint nemcsak a világhírű bitcoinból és ethereumból vásárolt be előszeretettel, hanem szívesen költött a magyar fejlesztői csapattal rendelkező kriptopénzekre is. 

A virtuális pénzekre irányuló reflektorból a magyar kezdeményezésekre is jutott fény 

– árulta el Rostás Sándor.

A 100 százalékban hazai cég két magyar kripto-fizetőeszközt is megjelentetett. Elsőként július 17-én az NCE nevű tokent, majd nem sokkal később a WNCE nevű tokent is piacra dobta azzal a nem titkolt céllal, hogy a magyar befektetőket is megnyerje magának.

„Mind a két kezdettől fogva népszerű a holderek, azaz a vásárlók körében. Az indulást követően hamar elértük a több millió dolláros MarketCapot, ami gyakorlatilag a aktuális értékét jelöli” – mondja Rostás Sándor, hozzátéve: 

kezdetben volt olyan szemfüles befektetőjük, aki 20 ezer forintból képes volt 3 millió forintos haszon realizálására.

A kriptopénzeknek nem csak a funkciója, de a kereskedelme is eltér a hagyományos részvényekétől. Ez azt jelenti, hogy egyszerre, egy időben több tőzsdén adják-veszik az adott tokeneket

– érzékelteti Bali János, a cég műszaki igazgatója. 

A szakember szerint a virtuális pénzek világában fontos tudni azt is, hogy bárki dönthet úgy, hogy a kriptopénzek kereskedésével kezd foglalkozni.

Előnyben az alternatív kriptovaluták

A bitcoin árfolyama kedden nagyjából változatlan volt, míg az alternatív kriptovaluták, az éter és más tokenek körülbelül 5 százalékkal emelkedtek az elmúlt 24 órában – olvasható a Yahoo Finance oldalán.