A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 11,53 pontos emelkedéssel, 50 916,44 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záróértékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött.

Az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője, Varga Zoltán is mérsékelt emelkedést valószínűsített a nyitást megelőzően, ám felhívta a figyelmet, hogy kérdéses, hogy mennyire lesz tartós a vételi kedv. A befektetők elsősorban az omikron variánsról várják a híreket.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A vezető részvények közül az OTP a 17 500 forintos szint alatt zárt pénteken, amennyiben a szint letörését nap végére megerősítik, akkor folytatódhat a csökkenés a következő napokban a 17 ezer, majd akár a 16 500 forint  felé – közölte az elemző még a bank albániai terjeszkedéséről szóló hírek előtt. Úgy tűnik a tranzakció fordított a hangulaton, így a vezető magyar bank részvényei több mint 1 százalékkal erősödni tudtak a nyitást követően.

Varga szerint a Mol árfolyamában 2400 forintnál található fontos támasz, míg 2450 forintnál rövid távú ellenállási szint. A Richter kapcsán pedig az elemző azt emelte ki, hogy a gyógyszercég többször tesztelte a 8500-as támaszt, ám egyelőre a 8500-8700 közötti szinteken maradhat.