A kibocsátás január 19-én zárul, és a légitársaság a befolyó pénzt általános üzleti célokra költi, illetve visszafizeti a Bank of England felé fennálló 300 millió angol fontos tartozását, amelyet a koronavírus miatti lezárások idején, gyorssegélyként vettek fel.

Fotó: Knap Zoltán

Megfigyelők szerint a gyorsan növekvő diszkont légitársaság igyekszik meglovagolni a robusztus piaci növekedést, és a vonzó árazású kibocsátási lehetőséget.Érdekesség, hogy a légitársaság menedzsmentje 100 millió font egyszeri bónuszt ajánlott fel vezetőjének, Váradi Józsefnek, ha a következő öt évben több, mint megduplázza a cég részvényeinek árát.

A kötvénykibocsátás az Euro Medium Term Note Program keretében valósult meg, és az értékpapírokat a Barclays, a BNP Paribas, a Citigroup és a J.P. Morgan is forgalmazza. A Wizz Air a Fitch Ratings-től BBB-, a Moody's-tól pedig Baa3-as besorolást kapott.

Váradi József, a Wizz Air Csoport vezérigazgatója elmondta: a második kibocsátás, még a tavalyi ajánlatuknál is kedvezőbb, a bevételből folytatják a légitársaság építését, a cég piaci pozíciójának megerősítését.

Fotó: VG

A Wizz egyébként január 26-án közli üzleti évének harmadik negyedéves eredményét. Az utóbbi időben számos cég elemezte a Wizz Air kurzusát, a legfrissebb anyagot a Deutsche Bank jegyzi. A pénzintézet szakértői alapvetően továbbra is optimisták, ugyanis még a 78 dollár fölöttiről 76 dollárra csökkentett céláruk is 20 százalékos felértékelődési potenciált hordoz a részvények jelenlegi kurzusához képest. Összességében három elemző cég eladásra ajánlja, másik három tartásra értékeli, további öt pedig vételi minősítést ad a papírokra. Konszenzusos céláruk pedig 69,19 dolláron van.