Albánia versenyhatósága  jóváhagyta az Albtelecom 80 százalékának eladását a 4iG-nek. A SeeNews beszámolója szerint így a török Calik Holding leányvállalata, a Cetel Telecom által az Albtelecomban birtokolt 80,27 százalékos részesedés eladása elől már minden akadály elhárult.

 

A 4iG a múlt hónapban közölte, hogy aláírta a végleges megállapodást az Albtelecom többségi részesedésének megvásárlásáról. Az ügylet részeként a Calik Holding intézményi befektetőként 3,2 százalékos részesedést szerez a 4iG-ben. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra.

 

A tranzakciót követően Albánia továbbra is kisebbségi részesedéssel rendelkezik majd az Albtelecomban a pénzügy- és gazdasági minisztériumon keresztül, amelynek 13,78 százalékos a részesedése, valamint az albán postán keresztül ( 2,47 százalék). 

 

Az 1912-ben alapított Albtelecom a legnagyobb vezetékes távközlési és a harmadik legnagyobb mobilszolgáltató Albániában. 2020-ban 57,9 millió eurós bevételt és 17,4 milliós  EBITDA-t ért el  a társaság.