Nagy dobásra készül az Apple, március 8-ra tervezi az olcsó 5G-vel ellátott iPhone és egy frissített iPad bemutatását – írta meg a Reuters.

Két év elteltével ez lesz az első frissítés az iPhone SE modellhez, ami 5G hálózati képességekkel, valamint továbbfejlesztett kamerával és gyorsabb processzorral is rendelkezik majd.

Fotó: Silas Stein / DPA / AFP

Az almás márka októberben két új MacBook Pro modellt is bejelentett, amelyek erősebb csipekkel rendelkeznek. Ugyanakkor a cég által tavaly áprilisban piacra dobott nyomkövetőt zaklatók és tolvajok is előszeretettel használják, így a társaság magyarázkodni kényszerült.

Kivételezett helyzetben van a félvezetőpiacon az Apple

A globális ellátási lánc zavarai idén is korlátozni fogják a termelést.

Mivel a várható megjelenés még több mint egy hónap múlva lesz, a csiphiány miatti gyártási késések vagy egyéb tényezők miatt akár változhatnak is a Steve Jobs által alapított vállalat bemutatóval kapcsolatos tervei.

A cupertinói, kaliforniai székhelyű Apple hónapok óta ádáz küzdelmet folytat a számítógépes csipek globális hiányát, a profitbecslésekben és előrejelzéseiben mégis az alapanyaghiány mérséklésével számolnak.

Lemerült az év végére a mobilpiac

Bár a múlt év ígéretesen indult az okostelefonok piacán, a második félév az alkatrészhiány miatt nem sikerült túl jól, igaz az egész esztendőt vizsgálva így is közel 6 százalékkal nőtt a forgalom.