Nem lesz gond a hazai üzemanyag-ellátással, csak átmeneti üzemanyaghiány léphet fel néhány kútnál – mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerda este.

A hatósági üzemanyagár miatt a nagyvállalatok csak óriási veszteséggel tudják értékesíteni az üzemanyagot a magyar benzinkutaknak. Hernádi Zsolt szerint ez egy kellemetlen dolog, amit túl kell élni. A Mol-vezér hangsúlyozta: 

nincsen ellátási probléma, csak logisztikai, ugyanis a hatósági ár miatt például sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Fotó: Kallus György /VG

Az igazi probléma szerinte az, hogy a háború miatt erőteljesebben szorítják a vállalatokat, hogy ne vásároljanak olajat Oroszországtól. Vannak vállalatok, akik ezt megtehetik, de a közép-európai cégek nem ilyenek – jelentette ki a Mol elnöke.

Az elnök elmondása szerint a Mol nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni. Maximum átmeneti üzemanyaghiány léphet fel, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse a kutat.

A vállalatvezető szerint a Mol pénzügyileg stabil, így az üzemanyagárstop nem fogja megrendíteni.