Az egekbe szökő aranyár egyelőre nem csökkenti az ékszervásárlási kedvet – mondta a Splendor Ékszer két vezetője, Nagy Dániel és Nagyné Ráski Orsolya a VG Podcastnak. Úgy vélik, hogy bár az ékszer alapvetően befektetésnek is tekinthető, az egyedileg készített ékszereknek nemcsak pénzbeli, hanem eszmei értéke is van. Pontosan ez a hozzáadott érték hiányzik a tömegesen termelt, sokszor az elképzelhető legvékonyabb anyagból készített „áruházi” termékekből. Ugyanakkor az ékszertervezőket általában valamilyen nagyobb családi alkalom – pl. házasságkötés – esetén keresik fel egyedi igényekkel.

A magyar tervezők kimagaslóan képzettek, tehetségesek, így a hazai ékszerkészítők büszke helyet foglalnak el a világ ékszertérképén. Ehhez az alapvető kreativitás és a jó minőségű képzés is hozzájárul. Persze az iskolapadból nem elkészült, kiforrott művészként állnak fel az ötvösmesterek, hanem a tapasztalatuk növekedésével a „kezük” még évekig fejlődik, mire megtalálják saját stílusukat – vallják a tervezők.

Nem terjed a hamis anyagok használata, azonban sokat elárul a helyzetről, hogy a magyar ékszertervezők munkáit is másolják, így most a szakma egyik legfontosabb feladata, hogy újjáélessze az érdekvédelmi szervezetüket – tették hozzá.

 

Keresse a VG Podcastot a kedvenc alkalmazásán!

Spotify: VG Podcast

Anchor: VG Podcast

Google Podcasts: VG Podcast

Radio Public: VG Podcast

Breaker: VG Podcast