Annak ellenére, hogy a kriptopiac csúnyán lefordult az utóbbi időben, a digitális érmék még mindig vonzóak a befektetők és az érdeklődők szemében – derült ki a Bank of America Global Research amerikai kriptofelhasználók és leendő felhasználók körében végzett új felméréséből.

A bank szerint szerint ugyanis az árfolyamok meredek csökkenése ellenére a válaszadók 91 százaléka mondta, hogy a következő hat hónapban kriptovalutát kíván vásárolni. Ugyanennyien számoltak be arról is, hogy az elmúlt hat hónapban befektettek a digitális devizák piacán.

A felmérés 1013 résztvevő június első hetében adott válaszait dolgozta fel, azaz a válaszadás időpontjában még hátra volt a legújabb feketeleves, azaz az elmúlt napok lefordulása.

The Shadow Dexterous robotic hand, manufactured by The Shadow Robot Company, holds a coin representing Bitcoin cryptocurrency during a demonstration of its agility in an arranged photograph in London, U.K., on Wednesday, Feb. 14, 2018. The hand with ultra-sensitive touch sensors on the fingertips, including the thumb and even the flex of the palm for the little finger, provides unique capabilities for problems that require the closest approximation of the human hand currently possible. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg via Getty Images 921135426
Fotó: Luke MacGregor / Bloomberg via Getty Images


A legtöbb válaszadó frissen csatlakozott a digitális befektetők táborához, és csupán kis egyenlegekről számolt be. A felhasználók közel fele azt mondta, hogy nem rendelkezik kriptovalutával, de tervezi, hogy a közeljövőben digitális eszközöket vásárol, a leggyakrabban bejelentett tranzakció mérete mind a vételek, mind az eladások esetében 25 dollár alatt volt.

Azok, akik már túl vannak az első vásárláson, az árfolyam-emelkedést, portfóliójuk diverzifikálását, a technológia iránti érdeklődést és a közösséghez tartozást jelölték meg a fő indokaként.

A kriptobefektetők háromnegyede mondta, hogy bitcoinja van, míg 44 százalékuk ethereumot tulajdonol. A kriptodeviza-tulajdonosok nagyjából egynegyede rendelkezik olyan mémérmékkel, mint például a dogecoin vagy a shiba inu.

A vagyis a legjelentősebb digitális valuta kurzusa kedden kora estig újabb 3,2 százalékkal, 22 500 dollárra süllyedt, miközben a második legismertebb ethereum 1,5 százalékkal, 1225 dollárra gyengült. A digitális eszközök leértékelődése felgyorsult azután, hogy kiderült: a Celsius nevű kriptohitelező az összeomlás szélére sodródott. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

A Celsius összeomlása és a kriptobukta