Sürgősen szabályozni kell a digitális piacot, erre mutat rá a kriptoeszközök zuhanása – mondta a Fed igazgatótanácsának elnöke. Lael Brainard egyúttal a központi bankok digitális fizetőeszközeinek alaposabb áttanulmányozását kérte. Úgy véli, az utóbbi időszak trendjei rámutatnak arra, hogy a digitális eszközök üzemeltetőinek sürgősen meg kell felelniük a meglévő pénzügyi szabályozásnak.

Broken,Bitcoin,Or,Cracked,Bitcoin,Concept,,Bitcoin,Falling,In,Ocean
Fotó: Shutterstock

A jövőbeli pénzügyi rugalmasság nagymértékben megnő, és tükrözi az azonos kockázat, azonos közzététel, azonos szabályozási eredmény elvét – mondta a londoni Bank of England konferencián tartott beszédében.

A pénzügyi szabályozók, például az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet hatóságként szeretne őrködni a kriptopiacon is, de a digitális eszközök ez ellen úgy érvelnek, hogy a digitális eszközök különböznek a hagyományos pénzügyi eszközöktől, s a már meglévő szervezetek képtelenek ezek felügyeletére. Közben a kongresszus asztalán több törvényjavaslat is van, de egyelőre úgy tűnik, ezek nem készülnek el a közeljövőben.