A 4iG Nyrt. közleményben tudatta, hogy a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. a 4iG által vezetett konzorcium ajánlatát hirdette ki nyertes ajánlatként az IdomSoft Informatikai Zrt. által KÖFOP-2.3.1-VEKOP-16-2021-00002 azonosítószámú, „IKIR rendszer kiterjesztése és továbbfejlesztése (IKIR2) projekt keretében Az IKIR rendszer kiterjesztés és továbbfejlesztéshez kapcsolódó tervezési, fejlesztési, integrációs és bevezetési szolgáltatásai tárgyú verseny-újraindításával megindított központosított közbeszerzési eljárás eredményeképpen. 

2019.06.18. 4IG BÉT becsöngetés, Jászai Gellért, Végh Richárd. foto: Kallus György
Fotó: Kallus György

Az IKIR vezetői információs, elemző és döntéstámogató eszköz kiterjedt formában járulhat hozzá az ágazati irányításért felelős központi szervek és az önkormányzatok helyi közszolgáltatások tervezéséhez, optimalizálásához, fejlesztéséhez. 
A szerződés (IKIR2) célja az IKIR-rendszer továbbfejlesztése és a már elérhető információs bázis bővítése, amelyből olyan adatok és információk nyerhetők, amelyek megalapozott döntések meghozatalát teszik lehetővé a helyi önkormányzatok közszolgáltatás-szervezési reformlépéseinek megalapozásához; a helyi közszolgáltatások megalapozott, feladatalapú finanszírozási rendszerének kialakításához; a helyi közszolgáltatások és közműszolgáltatások országos szintű és helyi tervezéséhez, optimalizálásához. A nyertes ajánlat összege nettó 2 379 596 900 forint. A teljesítés határideje 2023. június 30.