A német vegyipari és fogyasztási cikkeket gyártó vállalat idei első félévi EBIT-je (kamat- és adófizetés előtti eredmény) 684 millió euró (701,7 millió dollár) volt, szemben az egy évvel korábbi 1,3 milliárd euróval. A nettó profit 447 millió euró lett, míg egy évvel korábban 942 millió eurót riportáltak. A korrigált működési eredmény pedig 1,43 milliárd euróról 1,17 milliárd euróra csökkent.

A Henkel-menedzsment az alapanyagárak és a logisztikai költségek drasztikus emelkedésére panaszkodott, amit nem tudott ellensúlyozni az árképzés és a költséggazdálkodás.

Ellenben az idei első hat hónapban 10,91 milliárd euró árbevételt értek el, szemben az előző évi 9,93 milliárd euróval, köszönhetően az összes üzleti régió jó teljesítményének.

-
Fotó: Patrik Stollarz / AFP

A német vállalat fenntartja a korrigált működési eredményre vonatkozó idei prognózisát, de megemelte az értékesítési előrejelzését. Azt is közölte, hogy idén még mindig 9-11 százalékos korrigált működési marzsot lát. Továbbá, 

a 2022-es pénzügyi évre 4,5-6,5 százalékos organikus árbevétel-növekedést várnak, míg eddig a 3,5-5,5 százalékos sávot célozták.

A Henkel Magyarország Kft. a kelet-közép-európai régió első Henkel-vállalataként 1987 óta van jelen. A hazai vállalat központja Budapesten van, és két gyárat működtet Körösladányban, valamint Környén. 

Hazánkban jól ismert Henkel márkák: Fa, Syoss, Schwarzkopf, Igora, Persil, Tomi, Silan, Bref, Loctite, Pattex, Ceresit, Teroson.

A körösladányi Laundry & Home Care gyárban mosó- és háztartási tisztítószereket állítanak elő. A környei Adhesive Technologies gyárban multitechnológiai ragasztóanyagok készülnek ipari és lakossági felhasználásra, hazai és exportpiacra.