BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bolgár adatelemző cégbe szállt be az OTP alapkezelője

Bulgáriát remek célpontnak tartják az európai befektetők számára.

A felhalmozott nagy mennyiségű adatvagyon értelmezését és feldolgozását segítő gráfadatbázisok területén piacvezető Ontotextben szerzett részesedést az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion. A befektetést a Portfolion a tranzakciót az Integral Venture Partnersszel és a Carpathian Partnersszel közösen valósította meg.  

A most lezárt, felvásárlásból és tőkeemelésből álló tranzakció Atanasz Kiriakov, az Ontotext vezérigazgatójának jellemzése szerint segíti a cég növekedési céljait és iparágspecifikus fejlesztéseit. Céljuk, hogy a technológiájuk köré nemzetközi értékesítési és marketingcsapatot építsenek, 

amelynek segítségével a globális piacon is meghatározó gráfadatbázis-szereplővé válhatnak. 

Nieder Jenő, a Portfolion vezérigazgató-helyettese Fotó: CHRIPKO LILI

A tranzakciót a londoni, budapesti és belgrádi központtal működő Integral Venture Partners hívta életre, amelyben az OTP csoporthoz tartozó PortfoLion mellett a Carpathian Partners nemzetközi magántőkealap vett részt. 

Folyamatosan keresünk olyan társaságokat a tágabban értelmezett kelet-közép-európai régióban, amelyekben megvan a lehetőség és a motiváció, hogy ne csak regionálisan, hanem globálisan is meghatározó szereplővé váljanak. Bulgária egyébként is remek célpont az európai befektetők számára, az Ontotext pedig kiemelkedő szakembergárdával és technológiával rendelkezik, ezért örömmel vettünk részt a tranzakcióban egy kipróbált partner, az Integral oldalán

– mondta el a befektetésről Nieder Jenő, a PortfoLion vezérigazgató-helyettese.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.