Wolt+ néven fix havi díjas (1490 forint) szolgáltatást vezet be a Wolt „utolsó kilométeres” futár cég. Ezért az összegért az előfizető korlátlan és ingyenes házhozszállítást kaphat a rendelést felvevő étterem, vagy kiskereskedelmi egységtől számított négy kilométeres sugarú körben, egyelőre Budapesten.

Coronavirus - Berlin 09 January 2021, Berlin: The employee of a food delivery service drives through an intersection at Rosenthaler Platz. Photo: Paul Zinken/dpa (Photo by Paul Zinken/picture alliance via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A cég ételkészítő és kiskereskedelmi partnereinek termékére vonatkozik a szolgáltatás és csak akkor, ha ételnél minimum 3 ezer forintért rendel a felhasználó, kiskereskedelmi termékeknél pedig 5 ezer forintért.

Ha a Wolt+ felhasználó megrendelése nem éri el az említett limiteket, akkor a rendszer jelez neki, hogy rendeljen még valamit, ám ha nem teszi, akkor is ki kell fizetnie a minimum értéket. (Az étterem, vagy kereskedelmi egység a kosárérték alapján fizet jutalékot a Woltnak, a limiteket win-win alapon állapították meg, így jól jár a szolgáltató, a futár és az étterem. Ennél alacsonyabb limiteknél nem érné meg a havi fix díjas szolgáltatás.) 

Ezzel a szolgáltatással a cég a nagy felhasználóknak szeretne kedvezni, például a vállalkozásoknak, akik napi szinten rendelnek ebédet, illetve napi szinten rendelnek kiskereskedelmi termékeket. Ám egyre több magánfelhasználó is van, aki az ételét a termékek online rendelésével oldja meg. (Eddig is voltak ingyenes kiszállítási hetek, amire nagyon sokan jelentkeztek, de ezek jellemzően ad hoc események voltak. Az új szolgáltatás fixálja ezt az időszakot, és tervezhetőbbé teszi a konyhák számára az ingyenességből eredő megrendelés „cunamit”.)

Ezt a szolgáltatást több országban is bevezették már (15-ben él), ezeken a területeken egyre többen fizetnek elő a Wolt termékére.

Egyelőre üzleti titok, hogy mekkora bevételt remélnek az új szolgáltatástól, de azt pontosan tudják, hogy az ingyenes házhozszállítási heteken egy-egy étterem saját magához képest 2-3 szoros volument képes generálni. Vagyis ezeknek a szolgáltatásoknak szemmel láthatóan nagy a relevanciája.