A világbajnoki döntőt a helyszínen tekintette meg is, mégpedig nem is akárkivel, hanem a térségben jó kapcsolatokat ápoló, Donald Trump kabinetjében közel-keleti tanácsadó címet is betöltő Jared Kushnerrel, aki az exelnök lányának Ivankának a férje is.

LUSAIL CITY, QATAR - DECEMBER 18: Jared Kushner and Elon Musk look on during the FIFA World Cup Qatar 2022 Final match between Argentina and France at Lusail Stadium on December 18, 2022 in Lusail City, Qatar.
Fotó: Dan Mullan

Az újdonsült Twitter tulajdonos beszélhetett üzlettársaival is a látogatás alatt, hiszen a közösségi oldal részvényesei között szerepel a katari állami vagyonkezelő is, és a látogatás után Musk arról tett közzé szavazást a Twitteren, hogy maradjon-e a cég élén. Vagyis könnyen lehet, hogy a házigazdák jelezték elégedetlenségüket a milliárdos nagy nyilvánosság előtt a platformot lejárató tevékenységével kapcsolatban.

Noha Musk széles rajongótáborral rendelkezik, lépéseit nemcsak a Twitter, de a Tesla részvényesei is rossz szemmel nézik, úgy gondolják, hogy az elektromos autókat gyártó cég nem kap elég figyelmet Musk életében.

A dél-afrikai származású milliárdos számos olyan döntést hozott, amely nehezíti, hogy a Twitter bevételekhez jusson, hiszen a hirdetők is menekülnek a platformról, igaz a dolgozók többségének kirúgásával a cég költségei is jelentősen csökkentek, sőt, állítólag már az iroda bérleti díját sem fizeti ki a vállalat.