Távozhat a Twitter éléről legalábbis abban az esetben, ha elfogadja követői döntését. Az üzletember ugyanis arról írt ki szavazást Twitter-oldalán, hogy lemondjon-e a vállalat vezetéséről. Ígérete szerint pedig ahogy követői döntenek, úgy cselekszik. 

Twitter Verified Icon Illustration
Fotó: NurPhoto via AFP

Ez esetben már nem sokáig irányítja a céget, hiszen négy órával a szavazás vége előtt és több mint 13 millió voks után az igenek komoly előnyre tettek szert: a válaszadók több mint 56 százaléka úgy látja, Musknak le kell mondania a cég irányításáról. 

Musk még nem egészen két hónapja vette meg a céget, amely azóta több botrányt is megélt. Először a leépítések miatt támadták az üzletembert, majd azután, hogy több, korábban kitiltott közszereplőt is visszaengedett a platformra – habár volt, aki nem élt a lehetőséggel, így például Donald Trump volt amerikai elnök sem tért vissza –, ő maga is kitiltásokba kezdett. 

Legutóbb például újságírókat is eltüntetett az oldalról, ami még az ENSZ szemét is szúrni kezdte

Egyelőre nem tudni, hogy Musk kinek adhatná át a vezetést, hiszen eddig úgy tűnt, mindent ő maga irányít – ami miatt a többi cégét kissé el is hanyagolta az utóbbi időben –, illetve arról sem írt, hogy az igenek győzelmével később milyen szerepet töltene be ő a közösségi médiánál. Musk szereplési vágyát ismerve nehéz elhinni, hogy megelégedne egy csendes figyelő szerepkörrel, mint tulajdonos.