Az AutoWallis tavaly ősszel bejelentett szándékával összhangban megállapodást írt alá a JóAutók.hu és Auto-Licit portált üzemeltető Net Mobilitás Zrt. akvizíciójáról – derül ki az AutoWallis közleményéből.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A Net Mobilitás Zrt. százszázalékos üzletrészének fix vételára 320 millió forint, a változó (earn out) része pedig 480 millió forint.

A teljes vételárat az AutoWallis saját részvénnyel fizeti meg, a fix vételár részt a tranzakció zárásakor, a változó részt pedig a kijelölt üzleti célok elérése esetén a következő két évben (az adásvétel során a részvények árfolyama az elmúlt 30 naptári nap tőzsdei átlagárfolyamán, 97,93 forinton kerül meghatározásra). A tranzakció zárása a részvénytranszferek teljesülésével megtörténik.

A JóAutók.hu és az Auto-Licit portált működtető Net Mobilitás Zrt. megszerzésével az AutoWallis csoport stratégiai terveinek megfelelően belép az autóipari online értékesítési piacra. A 2017-ben indult, mára a második legnagyobb piaci szereplővé vált JóAutók.hu az ellenőrzött kereskedők és használt autók portálja. A hagyományos használtautó-, valamint az új- és a szalonautó-értékesítést is támogatja, ahol az eladók jellemzően autókereskedő vállalkozások, de magánszemélyek is adhatnak fel hirdetést az oldalon.

A 2006-ban alapított Auto-Licit autóaukciós portálon a szerződött flottaüzemeltetetők (multinacionális vállalatok, bankok, lízingcégek, állami vállalatok, flottakezelők, bérautós cégek stb.) és kis számban magánszemélyek kínálják fel autóikat eladásra.

Az AutoWallis a kelet-közép-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szervizszolgáltatásokkal, valamint rövid és hosszú távú gépjárműkölcsönzéssel van jelen.

Előnnyel is jár a visszaeső kereslet a magyar autópiac egyik legnagyobb szereplője szerint

A nehézségek ellenére is hasított az AutoWallis csoport tavaly: 209 milliárd forintos árbevétel mellett 7,6 milliárd forintos nettó nyereséggel tudta le 2022 első kilenc hónapját, újabb csúcsokat döntve.