A tőzsdéken a feszültséget az amerikai bankcsődök, illetve a Credit Suisse körüli helyzet okozta a múlt héten, de a pénteki kereskedésben némi megnyugvás látszódott. A volatilitás a következő hetekben a szokottnál magasabb lehet. A vezető részvények közül az OTP fontos támaszokról fordult, a Richter továbbra is csökkenő trendben mozog. A Mol árfolyamcsökkenése szintén fontos támasznál állt meg, a Magyar Telekom jegyzése viszont alig változott az elmúlt időszakban.

 

Az OTP árfolyama a 200 napos mozgóátlagnál és az 50 százalékos Fibo-szintnél fordult meg, egy viszonylag éles felpattanás során megközelítette a 61,8 százalékos Fibo-szintet, amely 9900 forint felett húzódik, és fontos rövid távú ellenállást képez. Itt akár meg is akadhat a mozgás, de ha esetleg a kedvezőbb hangulat tartósan fennmarad, akkor a jelenleg 10 400 forintnál található piros csökkenő trendvonal felé indulhat a bankpapír jegyzése.

 

A Richter jegyzése letörte a 7500 forintos szintet, majd vissza is tesztelte, most a 7300 forintos támasz közelébe ért, amely a február végén kijelölt lokális minimum. Az RSI-indikátor enyhe pozitív divergenciát mutat az árfolyammal szemben, de önmagában ez még kevés a pozitív fordulathoz. Vételi jelzést a 7500 forintos ellenállás áttörése esetén kapnánk.

 

A Mol árfolyama leszakította a 2500 forintos támaszt, és gyorsan el is érte a 2400 forintos szintet. Innen indult egy óvatos pozitív korrekció, azonban az említett 2500 forintos szint már ellenállást képez. Az RSI közben visszatért a mélyen túladott tartományból, ami segítheti a felpattanást, de a technikai kép alapján egyelőre korlátosnak tűnik az emelkedési potenciál.

 

A Magyar Telekom jól tartotta magát az elmúlt hetekben, és most fontos támaszokhoz ért. A 100 százalékos Fibo-szint és a 30 napos mozgóátlag 381 forintnál húzódik, illetve 385 forintnál látható a korábbi dupla tető alakzat felső széle, amely szintén támasztja most a jegyzést. Ezek letörése esetén az 50 napos mozgóátlag és a zöld emelkedő trendvonal lehet elérhető 375 és 378 forint között. Felül 394 forintnál húzódik ellenállási szint.