A First Citizens megvásárolja a Silicon Valley Bank (SVB) összes betétjét és hitelét – közölte a Szövetségi Betétbiztosításó (FDIC). A felvásárlás magában foglalja a Silicon Valley Bank mintegy 72 milliárd dollárnyi eszközének átvételét 16,5 milliárd dollár  kedvezménnyel – áll az FDIC közleményében.

Santa Clara, USA, March 2023: Hand holding a phone with Silicon Valley Bank website on the screen with broken glass and blurred SVB logo in the background. Bank run and bankruptcy.
Fotó: Shutterstock

Az FDIC becslése szerint a Silicon Valley Bank csődjének költségei a betétbiztosítási alapnak (DIF) körülbelül 20 milliárd dollár kiadást jelentenek. A pontos költséget akkor fogják meghatározni, amikor az FDIC megszünteti a csődeljárást

– áll a hétfői közleményben.

Az SVB 17 korábbi fiókja First Citizens Bankként nyit ki hétfőn. Mintegy 90 milliárd dollárnyi értékpapír és egyéb SVB-eszköz marad a csődgondnokságon, hogy szétoszthassák – tette hozzá a szabályozó hatóság.

A First Citizens 109 milliárd dollárnyi eszközzel és 89,4 milliárd dollárnyi betéttel rendelkezik.

Nincs egyetértés a bankpánik kezelésében, szembemegy a Fehér Házzal a Wall Street

Egyre mélyül a bankpiaci válság, a legfontosabb szereplők között pedig nincs egyetértés. A bankpániknak lehetnek újabb áldozatai.