Összesen 163 200 darab Mol-részvényhez jutottak pénteken a magyar olajtársaság igazgatósági tagjai a részvényjuttatáson alapuló ösztönzőrendszer keretében, a 2022-es üzleti év után.

HERNÁDI Zsolt
Hernádi Zsolt Mol-elnök-vezérigazgató Csányi Sándornál kevesebb részvényt kapott.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A jelenlegi árfolyam mellett 451 millió forint összértékű juttatásból egyenlően részesültek a társaság csúcsvezetői, Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatóhoz hasonlóan kilenc másik igazgatósági tag is 14 400 darab – 39,8 millió forint értékű – részvényhez jutott fejenként. Az egyetlen kivétel Csányi Sándor OTP-vezér, aki a Mol igazgatóságának alelnökeként 19 200 darab Mol-papírt vehetett át, 53,1 millió forint értékben.

A Mol csúcsévet zárt tavaly a megugró energiaáraknak köszönhetően, amiből minden korábbinál nagyobb osztalékot fizet a befektetőknek. A 2023-as évet azonban gyengébben, az elemzői várakozásokat is alulmúlva indította az olajvállalat a péntek hajnalban kiadott gyorsjelentés szerint. 

A Mol részvényeivel péntek délután 0,1 százalékos mínuszban kereskedtek, idén viszont 6,3 százalékot erősödött az árfolyam.