A BUX indexben február során volt egy lejtmenet, majd március közepén érte el az árfolyam a mélypontját, 39 800 pontnál. Az elmúlt hetek már az emelkedésről szóltak, két héttel ezelőtt az árfolyam elérte a 47 000 pontnál húzódó ellenállást, ahonnan jött egy gyors korrekció, de jelenleg ismét emelkedik az index. A 47 000 pontnál húzódó ellenállás áttörésével több mint egy éve nem látott maximumra kapaszkodhatna az árfolyam. Ez pedig az emelkedő trend megerősítését jelentené.

Az elmúlt hetek az emelkedésről szólnak a BUX indexben

Április végén megjelentek a vevők, és néhány nap leforgása alatt nagyot emelkedett az OTP árfolyama. A 9650 forintnál húzódó erős támaszról indult az emelkedés, és a múlt hét során már 11 300 forint felett is járt a kurzus. 

A következő erős ellenállást a 11 400–11 550 forint közötti zóna jelenti, amelynek az áttörésével több mint egy éve nem látott csúcsra tudna kapaszkodni az árfolyam. 

A mostanihoz hasonló vételi erő már rég volt látható az OTP-ben, ezért számítani lehet még emelkedésre, de a 11 400–11 550 forint közötti támasz átmenetileg megállíthatja az árfolyamot.

Ismét oldalazás alakul ki a Molban, május eleje óta a 2750–2810 forint közötti sávban mozog az árfolyam. A trend jelenleg emelkedő, március közepe óta kapaszkodik felfelé az árfolyam, de néhány intenzív emelkedő napot leszámítva inkább oldalazás a jellemző. A jelenlegi sávból való kitörés esetén 2850 forintnál húzódik a következő ellenállás, amelynek az áttörése esetén 3000 forintnál található a következő erősebb szint.

Planning and Investing, Business Growth, Progress or Success Ideas
Planning and Investing, Business Growth, Progress or Success Ideas, Entrepreneur or Trader Showing Hands-On Virtual Growth Stock Chart, Stock Market or Digital Asset.
Fotó: Teera Konakan

A Richternél két héttel ezelőtt ért véget az emelkedés, 8440 forintál torpant meg az árfolyam, és múlt hét végére 8000 forint közelébe zuhant a kurzus. Ennek ellenére jelenleg egy emelkedő trendben kapaszkodik felfelé, amely március végén kezdődött. A mostani korrekció során a 8000 forintnál található támaszhoz érkezett az árfolyam, ha sikerülne a szintről elrugaszkodnia felfelé, akkor folytatódhatna az emelkedés, és a 8440 forintos korábbi csúcspont áttörésével a 9000 forint feletti ellenállást is megcélozhatná a gyógyszerpapír. Ez a forgatókönyv akkor sérülne, ha a 8000 forintos támasz alá esne az árfolyam, ebben az esetben folytatódhatna tovább a korrekció.

Két héttel ezelőtt látványos zuhanással ért véget a Magyar Telekom töretlen emelkedése. Az árfolyam a 438 forintos ellenállásról egy nap leforgása alatt (az osztalékszelvény leesés napján) 410 forintig esett, ahonnan ismét emelkedés kezdődött. 

A távközlési társaság kurzusa nagyot emelkedett az utóbbi hónapokban, tavaly októberben még 280 forint környékén járt a ahonnan több mint 55 százalékot emelkedett a 438 forintos ellenállásig. 

Az intenzív rali után nem meglepő, hogy az erős szint megállította az árfolyamot, a korrekció viszont nem tartott sokáig, jelenleg ismét közelíti a 438 forintot a részvény. A 438 forintos ellenállás áttörésével a Magyar Telekom közel három és fél éves csúcsra tudna kapaszkodni, és megnyílna a tér a 460 forintnál húzódó ellenállásig.