Folytatódott csütörtökön is  az OTP Bank sikerszériája, hiszen a spanyol Santander Bank lengyel leánya és a brit HSBC után újabb európai nagybank javította a kelet-közép-európai régió vezető pénzintézetére adott 12 havi előretekintő célárát.

International bBanks and Businesses in Bucharest
A branch of the OTP bank is seen on 6 February, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Egyre magasabbra nő az OTP célára. Fotó: Jaap Arriens / AFP

Ráadásul Alan Webborn, a francia Societe Generale OTP Bankot követő elemzője nem is igen óvatoskodott, hiszen a január dereka óta változatlanul hagyott 13 000 ezer forintról drasztikusan, 18 250 forintra, azaz több mint 40 százalékkal srófolta fel ajánlását, amely a 14 350 forintos szerdai záróértékéhez mérten nagyjából 27 százalékos további felértékelődési potenciált jelent.

A vételi ajánlás fenntartása mellett kiadott megnövelt célár amúgy több mint 3000 forinttal meghaladja a Londoni Tőzsdecsoport (LSEG) elemzői konszenzusának 15 050 forintos medián célárát is.

Az OTP-t követő brókerházak közül négy erős vételre, kilenc vételre, további kettő pedig tartásra javasolja a papírt.

Az elmúlt héten megnyilatkozó befektetési szolgáltatók közül egyébként a Santander Bank 11 800 forintról, 17 100 forintra, míg a HSBC 19 200 forintról, 23 150 forintra növelte OTP-célárát.

A Csányi Sándor vezetésével működő bank egyre kedvezőbb nemzetközi megítéléséhez mindemellett hozzájárult a német Scope Ratings hitelminősítő keddi közleménye is, amely szerint egyebek között negatívról stabilra módosították az OTP Bank BBB+-os kibocsátói besorolásához kapcsolódó kilátást is.

A pénzintézet harmadik negyedéves gyorsjelentését követő felértékelési széria a részvények kurzusának alakulásán is megmutatkozott, hiszen egy hónap alatt 900 forinttal, azaz csaknem 7 százalékkal drágult a papír, miközben a forgalma is megugrott a BÉT-en.

Az OTP árfolyama 1 hó
 

Csütörtökön délelőtt ugyanakkor finoman szólva sem volt kirobbanó az optimizmus, hiszen 0,1 százalékkal, 14 335 forintra süllyedt az árfolyam.