Egyelőre nem túl pozitív a hangulat a világ nagy tőzsdéin, velük szemben azonban a pesti börze felülteljesítőnek számít. Ennek oka, hogy az OTP és a Mol gyengébb szereplését ellensúlyozni tudta a Richter emelkedése. A technikai képek alapján az OTP árfolyamában folytatódhat a negatív korrekció, a Mol mozgása egyre inkább beszűkül, míg a Richter árfolyamában van esély az emelkedés folytatására egy kisebb megtorpanást követően.

Az OTP részvényének technikai képe

Lefelé korrigált az OTP árfolyama az elmúlt napokban a nemzetközi befektetői hangulat romlása miatt. Egy gyengébb támaszt el is ért a jegyzés, ez a 15 534 forintnál húzódó, 138,2 százalékos Fibo-szint. Erősebb támasz azonban csak 15 205 forintnál található, amely a decemberi emelkedésben hagyott rés teteje. Az MACD indikátor eladási jelzésen áll, a volatilitás viszonylag magas maradhat a következő napokban.

A Mol részvényének technikai képe

A Mol árfolyama továbbra is igen szűk tartományban mozog, felül a 2840 forintos ellenállás, illetve az 50 napos mozgóátlag fogja vissza az emelkedést 2827 forintnál, míg alul, a 2780–2805 forintos zónában húzódik több fontos támasz. Az indikátorok sem mutatnak határozott irányt, de a mozgástér fokozatosan szűkül, néhány héten belül kimozdulhat innen a jegyzés.

 

Kitört a Richter árfolyama a csökkenő trendből, és el is érte az első erősebb ellenállási szintet 9150 forintnál. Ha ezt is sikerül szignifikánsan áttörni, a következő meghatározó akadály 9420 forintnál adódhat. A 9 ezer forintos szint már támaszt képez, egy esetleges negatív korrekció esetén erre érdemes figyelni.

A Magyar Telekom részvényének technikai képe

A Magyar Telekom árfolyama is negatív korrekcióba kezdett, miután tesztelte a 692 forintnál húzódó Fibo-szintet. Az első fontosabb támasz 667 forintnál látható, ami hamarosan tesztelésre kerülhet. Az MACD indikátor eladási jelzést adott, és az RSI-vel együtt negatív divergenciát mutat az árfolyammal szemben, ami szintén a negatív korrekció lehetőségét erősíti.