BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ballábbal kelt a BUX az elnökök napján

Egyedül a Magyar Telekom kezdte a kereskedést a pozitív tartományban hétfőn reggel az amerikai elnökök napján, amikor az európai befektetők a tengerentúli iránytű nélkül kötik az ügyleteket.

Negyed százalékkal múlt heti záróértéke alatt, 65 611 ponton állt a pesti börze vezető indexe hétfőn, néhány perccel becsengetés után.

Egyedül a Magyar Telekom árfolyama tartózkodott a pozitív tartományban, jelesül 0,9 százalékkal, 777 forintra emelkedett.

Az OTP 17 225 forinton stagnált, miközben a Mol kurzusa 0,3 százalékkal, 2950 forintra, a Richter pedig kereken 1 százalékkal, 9650 forintra süllyedt.

A hazai fizetőeszköz viszont csekély mértékben erősödött. Az euróért 389,15 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon néhány perccel reggel 9 után.

Várhatóan visszafogott forgalom lesz jellemző a magyar tőzsdére is a hét első kereskedési napján, mivel az elnökök napját ünneplik az Egyesült Államokban, azaz a Wall Street is zárva tart.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.