BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A német Bosch is kacérkodik a tőzsdére lépés gondolatával

Ha maga az egész csoport nem is, de bizonyos egységei a börzére kerülhetnek. A Bosch vezérigazgatója tőkepiaci finanszírozással is erősítené a csoport amerikai jelenlétét.

A hazánkban is rendkívül aktív Robert Bosch német technológiai konszern nyitott egyes részlegeinek nyilvános tőzsdei bevezetésére, hogy lehetőséget teremtsen a tervezett felvásárlások finanszírozására. Fontos azonban, hogy nem magát a csoportot vagy az autóipari beszállítói alaptevékenységet szánják a parkettre – mondta a Reutersnek a vállalat vezérigazgatója.

Bosch
A terjeszkedést szolgálná a Bosch parkettre lépése / Fotó: Komka Péter

A Bosch milliárdos értékű kötvénykibocsátóként már most is nagy tapasztalattal rendelkezik a tőkepiacon – tette hozzá Stefan Hartung kedd este Frankfurtban, az gazdasági újságírók szövetségének (ICFW) rendezvényén.

Egy több mint 90 milliárd eurós árbevételű csoportnak minden tőkepiaci ismeretre szüksége van – emelte ki.

Mi magunk, mint Bosch nem megyünk a tőkepiacra, és a csoport jogi struktúrája az autóalkatrész-beszállítói üzletág esetében is kizárja ezt

– egyértelműsített Hartung, megismételve a Manager Magazinban nemrégiben tett megjegyzéseit. Akkor arról beszélt, hogy „bizonyos területeken tőzsdére vihetik leányvállalataikat”.

Hartung nyilatkozott a Bosch amerikai ambícióiról is, ugyanis az Egyesült Államok meglehetősen alulreprezentált a vállalatnál. 

Hatalmas piacról van szó, és a Boschnak ott is teljesítenie kell

– jegyezte meg a vezérigazgató.

A kijelentések hátterében az elemzők azt sejtik, hogy a Bosch kivetette a hálóját az amerikai Johnson Controls International több mint hatmilliárd dollár értékű fűtési és szellőztetési berendezéseket gyártó üzletágára. A tengerentúli akvizícióért folyó küzdelem eddig nem dőlt el, és a Bosch is versenyben van még.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.