BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rálépett a gázpedálra a Richter

Míg a blue chipek jól kezdték a csütörtöki kereskedést, a forint némileg gyengült. A Richter állt az élre a vezető részvények közül.

Repülőrajtot vett a Richter csütörtök reggel, néhány perccel a tőzsdei kereskedés megkezdése után már 1,1 százalékos pluszba, azaz 9340 forintra emelkedett a belgiumi akvizícióról néhány napja beszámolt gyógyszergyártó.

Budapest, 2023. március 12.A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari cég logója a kémiai kutatólaboratóriuma előtt Kőbányán, a Gyömrői úton. A háttérben balra az épülő, szerkezetkész új székház épülete. Eredetileg Richter Gedeon gyógyszervegyész 1901-ben megvásárolta Budapesten az Üllői úton a Sas patikát. A családi vállalat 1923-ban alakult részvénytársasággá. A második világháború után a gyárat államosították, nevét Kőbányai Gyógyszerárugyárra változtatták, azonban külföldön a a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. cégnevet használták, ami később általánossá vált.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Jól indult a Richter napja / Fotó: Róka László / MTI

A BUX is jó formában kezdte a napot, a pesti börze vezető indexe 0,4 százalékkal, 70 507 pontra nőtt.

A többi blue chip közül az OTP 0,1 százalékkal, 17 590 forintra, a Mol 0,4 százalékkal, 2876 forintra, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékkal, 1056 forintra drágult.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forint kismértékben gyengült, az eurót 395,25 forinton adják a bankközi devizapiacon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.