Külföldi vállalatok

Örvény húzza le a Lufthansa árfolyamát

Akár egymilliárd euróval is csökkenhet a Lufthansa csoport idei üzemi eredménye fapados leányvállalata, a Eurowings aggasztóan apadó bevételei és vesztesége miatt. A szektor a pluszkapacitások leépítésére kényszerül, de az első lépést senki sem akarja megtenni.

Mindent felülírhat az új applikáció

Az elmúlt néhány év leghipszterebb technológiája a block­chainrendszer, amely az élet szinte minden bürokratikus területén változásokat hozhat. A technológiát rendszerint összemossák a kriptovalutákkal, de ennél sokkal messzebbre mutat: egy olyan digitális főkönyvet vezet, amelyet a csatlakozó közösség minden tagja lát.

Felnőtt a feladathoz az új modell

Az új kupénál szélesebb nyomtávval és karosszériával dolgoztak a mérnökök, így a korábbinál sokkal hangsúlyosabb vállat alakítottak ki az oldalfalon, és nem karaktervonalakkal kellett dolgozni.

Drágábban is vinnék a zöldtermékeket

A fogyasztók több mint fele hajlandó lenne többet fizetni az újrahasználható, újrahasznosítható vagy fenntartható termékekért – derül ki az Accenture felméréséből.

Félig kész már az Uber Air légi taxija

Működőképes repülő alkalmatossága ugyan még nincs, de a majdani légi taxi kabinjának megtervezésével már jól áll az Uber Technologies.
Világgazdaság Piactér