Pénzügy

Mást kell mutatni az új generációnak

A következő években a vállalkozói generációváltás lesz a privátbanki szektor talán legmeghatározóbb szakmai kihívása Magyarországon, míg 2019 a digitalizáció és a fiatalabb generációk kiszolgálásának éve lehet. Erre a szolgáltatóknak és a privátbankároknak egyaránt fel kell készülniük, készségeiket, tudásukat fejleszteniük kell, hogy aktívan, felelősségteljesen helyt tudjanak állni ügyfeleik mellett – mondja Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője.

Egyre többet költünk a karácsonyi ünnepekre

Idén tovább nőtt a karácsonyi ünnepekre szánt kiadások mértéke, amit a legtöbben az aktuális havi jövedelmükből fedeznek – derül ki a CIB Bank kutatásából.

Kevesebb lakást adtak el hiteltartozás miatt

Az egy évvel korábbinál jóval kevesebb, nem egészen 4900 lakóingatlant értékesítettek hiteltartozás miatt 2018 első kilenc hónapjában, a lakások egyre nagyobb részét pénzügyi szolgáltatók adják el.

Erősödhet a konszolidációs hullám

Növekvő jövedelmezőség, stabil tőkemegfelelés és az eszközállomány minőségének javulása jellemzi a kelet-közép-európai régió és a balti térség bankszektorait, amelyeket a pozitív makrogazdasági folyamatok is támogatnak a Deloitte elemzése szerint.

Élményalapú oktatási módszertan, modern tudás első kézből

A pénzügyi szakma széles körét lefedő hetven kurzus több mint 900 hallgatója tapasztalhatta meg a magas színvonalú képzéseket, a hatósági és OKJ-s tanfolyamokon több mint 1200, a legmodernebb e-learning képzéseken pedig közel 6000 banki-pénzügyi szakember karrierjét segítette az elmúlt egy évben a Budapest Institute of Banking – írja az intézmény vezérigazgatója, Fábián Gergely.

Több visszatérítést kapnak a gazdák

Az idén is a tavalyihoz hasonló értékben kötöttek agrárbiztosítást a gazdák, de most több pénz jár nekik vissza, a 13,3 milliárd forintnyi növénybiztosítási díjból több mint 9,8 milliárd forint után igényelhető díjtámogatás.
Világgazdaság Piactér