Pénzügy

Előretört az elektronikus fizetés

Biztonságosan működik a hazai pénzforgalmi rendszer, az azonnali fizetés pedig sikeresen debütált – értékelte az elmúlt hónapokat a Magyar Nemzeti Bank.

Folyamatosan figyeli a jegybank a piacot

A fizetési szolgáltatásokat lebonyolító német Wirecard AG botránya, amely tematizálta az elmúlt hetek hírfolyamát, felhívta a figyelmet a határon átnyúló fintech szolgáltatók működésével összefüggő kockázatokra. A témához kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Bank is megszólalt: folyamatosan figyelik e piaci szereplők működését, a tevékenységüket érintő hatósági döntéseket, és szükség esetén tesztelik az általuk kínált alkalmazásokat, üzleti modelleket.

Vállalati kötvényeket zsákol a Fed

A járványhelyzet súlyos recessziós hatásainak enyhítésére minden eszközt bevet a Fed, még az arzenáljában a korábban kis kaliberű fegyverként nyilvántartott vállalati kötvényvásárlásokról is lefújta a port. Igaz, még nem vitte túlzásba a vásárlásokat.

Továbbra is kevesen néznek előre

Egyelőre nem sikerül kellő számban öngondoskodásra bírni a polgárokat – derül ki az MNB friss biztosítási, pénztári és tőkepiaci kockázati jelentéséből.

A gazdaság lázmérője segíti a döntéseket

A mostani turbulens időszakban fontossá vált a gyorsabb helyzetértékelés, ebben nagy segítség lehet a Heti gazdasági index, amelyet a Pénzügyminisztérium munkatársai a jövőben heti rendszerességgel elkészítenek.
Világgazdaság Piactér