Pénzügy

A bevált gyakorlatot erősíti a kormány

Hatalmasat lépett előre Magyarország a koronavírus-járvány ideje alatt az elektronikus fizetés terén – mondta a Világgazdaságnak Tállai András. Jövőre még többen választhatják az egészségvédelmi szempontból is biztonságosabb fizetési módot, hiszen azon a több mint 210 ezer helyen, ahol van online pénztárgép, 2021. január 1-jétől az elektronikus fizetés mindenkinek lehetővé válik.

Drágább lehet a jegybanki nullás hitel

A jegybankelnök által kilátásba helyezett nullaszázalékos lakásépítési MNB-hitel drágább lehet a piacon ma is elérhető hiteleknél, ha valóban biztosítási jogviszony mellett kínálnák, mert a nem fizetés kockázatát nem lehet kezelni a hagyományos biztosítási modellekkel.

Még fél év védelmet kapnak a rászorulók

Az általános moratóriumot rá­szo­rultsági alapon történő hosszabbítás váltja január elsejétől – jelentette be a miniszterelnök. Számos kérdés még nyitott, pontos képet csak a részleteket tartalmazó kormányhatározat ismeretében lehet majd tudni.

A netre vándoroltak a vevők

Látványos megugrást hozott az interneten keresztül végrehajtott bankkártyás vásárlásoknál a második negyedév, ami jelentős részben a koronavírus-járvány hatásaival magyarázható. Az első fél év forgalma már 1100 milliárd forint feletti volt.

Változatlanul hasít a babaváró

Kiemelkedően magas a babaváró kölcsön ismertsége, a többség a maximális, tízmilliós összeget kéri és kapja a hiteligényléskor. A lakásvásárlás és -felújítás a legnépszerűbb felhasználási cél – derül ki egy friss kutatásból.
Világgazdaság Piactér