Pénzügy

Mindent visznek a számlabetétek

Tovább növekszik a lakossági folyószámlákon lekötés nélkül tartott pénzek aránya, miközben a betétállomány új csúcsokat ostromol. A szuperállampapír megjelenésének csak az első nyári hónapban volt igazán jelentős hatása.

Kevesen biztosítják a lakástörlesztést

A lakáshitel-szerződések töredékéhez kötnek a kölcsönfelvevők a tartozást tragédia esetén­ átvállaló hitelfedezeti biztosítást. Az idén az új szerződések száma gyorsabban nőtt a hitelkiáramlásnál.

Az állampapír lett a favorit

Erőteljesen előretörtek az állampapírok, főleg a MÁP Plusz a privátbanki portfóliókban, van olyan szolgáltató, amelynél az ügyfélvagyon több mint 60 százaléka van ilyen instrumentumban. Ugyanakkor belső átrendeződésre utal, hogy a tizenhárom privátbank közül nyolcnál a MÁP Plusz külső állománynövelő hatása nem érte el a húszmilliárd forintot.

Várja a piac a minősített otthonbiztosítást

Várhatóan az ügyfelek szűk, tudatos része keresi majd a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosításokat, a jegybanki program abban is segít, hogy ráirányítja a figyelmet a termékre. A biztosítók szerint a meglévő termékek jó része megfelel a feltételeknek.

Csúcsra érnek a személyi hitelek

Az új kihelyezésekben és az állományban is történelmi rekordot hozhat 2019 a személyi kölcsönöknél, annak ellenére, hogy az év végi időszak már nem számít kiemelkedő jelentőségűnek.

Az ipari cégek húzzák a hitelezést

Változatlanul a feldolgozóipari cégek húzzák a vállalati hitelezést Magyarországon: szeptemberben már ez a szektor adta a teljes állomány negyedét. Kiugró mértékben nőtt az energiaszolgáltatók hitelállománya.
Világgazdaság Piactér