Pénzügy

Napi ötmilliárd a cégeknek

A Széchenyi-kártya programot működtető Kavosz Zrt. tavaly kétharmaddal több szerződést kötött a cégekkel, mint 2019-ben.

Jöhet a roham az MFB Pontokon

A várakozásnak megfelelően EU-s forrásból indulhat legkésőbb március 8-tól a válságban érintett turisztikai, sport- és kulturális szolgáltatásban működő mikro- és kisvállalkozások számára maximum 10 milliós kamatmentes gyorskölcsönt kínáló program az MFB Pontok hálózatában.

A lakásfelújítókra is számít a BÁV Zálog

A BÁV Zálog is lát üzleti potenciált a ja­­nuár óta futó Otthonfelújítási programban – közölte a Világgazdasággal Dandé Imre, a társaság zálogüzletágának igazgatója. A világjárvány ellenére növekedett tavaly a BÁV fiókjainak forgalma. Az országos hálózatot fenntartják, sőt további franchise-partnerek bevonását tervezik.

A feldolgozóipar dominálja a hitelpiacot

Változatlanul nagy, csaknem 25 százalékos a feldolgozóipari ágazat részesedése a vállalati hitelportfólióban, ám a múlt évben megugrott az agrárcégek, a szálláshely-szolgáltatók és a vendéglátók súlya is. A tavalyi mozgásokat ugyanakkor feltehetően jelentősen befolyásolta a hiteltörlesztési moratórium is.
Világgazdaság Piactér