Sportgazdaság

Conor McGregor tehette zsebre a legtöbbet a sportolók közül

A koronavírus-járvány ellenére is rekordközeli összeget vihettek haza a legjobban fizetett sportolók.

Közzétette a 10 legjobban fizetett sportolóról szóló listáját a Forbes magazin. A top 10 tavaly 1,05 milliárd dollárt tehetett zsebre, ami csak pár millióval marad el a 2018-as 1,06 milliárdos értéktől és 28 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A legjobban kereső Conor McGregor bevételének jelentős részét a Proper No. Twelve whiskey márka többségi tulajdonrésze eladásának köszönheti.

Őt a két futballista Lionel Messi és Cristiano Ronaldo követi az amerikai lap listáján, 130 és 120 millió dolláros keresetével.

Fotó: Shutterstock

Rajtuk kívül csak az NFL sztár Dak Prescott érte el a 100 millió dolláros álomhatárt, 107,5 millió dollár bevétele volt, ám a lap szerint ő kereste a legtöbb pénzt a pályán, 97,5 millió dolláros fizetésével.

A listára még a kosaras Lebron James és Kevin Durant, a focista Neymar, a teniszező Roger Federer, a Forma 1-es Lewis Hamilton illetve az amerikaifutballista Tom Brady fértek fel. A top 10-be kerüléshez 75 millió dollárt kellett adózás előtt keresniük a sportolóknak.

Lionel Messi Lewis Hamilton sport koronavírus járvány leggazdagabb sportoló Cristiano Ronaldo Kevin Durant Roger Federer Conor McGregor Neymar Forbes LeBron James
Kapcsolódó cikkek