Elképesztő mértékben elszálltak a jegyárak a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjére, a Super Bowlra. A magyar idő szerint jövő hétfő hajnali sporteseményt óriási érdeklődés övezi világszerte, ám a többségnek csak álom marad, hogy a helyszínen élvezhesse a játékot. 

Ami különösen elkeserítő, hogy a döntőbe jutott két csapat, a Los Angeles Rams – amelynek a stadionjában rendezik ráadásul a Super Bowlt – és a Cincinnati Bengals átlagos szurkolóinak esélye sincs, hogy bejussanak a meccsre. A Fox News cikke szerint a legolcsóbb jegy ugyanis 5300 dollárba kerül, de az érthetően nem túl jó helyekre szól, a lejjebbi részekre érthetően jóval drágábbak a belépők. 

A külön boxokba már 906 ezer dollárba kerül egyetlen jegy. 

Az irtózatos árak már nem csak a szurkolóknál, hanem az egykori játékosoknál is kiverte a biztosítékot. A Bengals korábbi sztárelkapója, Chad Johnson a Twitter-oldalán fakadt ki néhány napja, hogy ilyen árak mellett hogyan menjen ki az elkötelezett szurkoló buzdítani kedvenceit. 

Fotó: MediaNews Group/Long Beach Press-Telegram via Getty Images

Az áremelkedés az elmúlt 10 évben kifejezetten tetten érhető, hiszen 2012-ben, a New York Giants - New England Patriots döntőjére még 1200 dollár volt a legolcsóbb jegy, tavaly pedig 4 ezer dollár körül alakult. 

Az egyetlen reménye a drukkereknek az lehet, hogy az árak a másodlagos piacokon esetleg csökkennek, ahogy közeledik a döntő és az eladók attól tartanak, hogy a nyakukon maradnak a méregdrága belépők, úgy kezdik el olcsóbban kínálni ezeket, bár jelentős áresésre így sem lehet számítani, szakértők szerint maximum 10 százalékkal eshet a mostanihoz képest.