Jelentősen, 14 százalékkal több nézőt ültetett a tévék elé a profi amerikaifutball-liga (NFL) idei nagydöntője, a Super Bowl. Ebben pedig közrejátszott azt is, hogy a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzést vívott egymással, csak a legvégén sikerült végül megfordítania a meccset a Rams csapatának és nyertek 23-20-ra. 

A meccset az NBC közvetítette az Egyesült Államokban, ahol a mérések szerint 14 százalékkal nőtt a nézettség:

összesen 112,3 millió amerikait szegezett a képernyők elé az izgalmas összecsapás. 

A tavalyi Super Bowl 96,4 milliós nézettséggel zárt, amely 2007 óta a legrosszabb adat volt Amerikában – írja a CNBC.com

Fotó: AFP

A kiugró idei számokhoz nagyban hozzájárult az elemzők szerint az is, hogy a Bengals abszolút sötét lóként jutott a döntőbe, ahol 33 éve nem járt, így sokan voltak kíváncsiak, hogy a másodéves irányítóklasszis, Joe Burrow vezette gárda képes-e a csodára és behúzni a város első trófeáját. 

A Bengals óriási erőről tett tanúbizonyságot azzal, hogy bár a Rams elhúzott a meccs elején, visszajöttek a találkozóba és egészen másfél perccel a vége előtt vezettek is. Végül azonban a tavalyi címvédő Tampa Bay Buccaneerst kiejtő Ramsnek sikerült a fordítás. 

Az idei nézettség egyébként megközelíti az eddigi legnézettebb Super Bowl számait is: a 2015-ös nagydöntőt, amelyet a New England Patriots vívott a Seattle Seahawksszal összesen 114 millióan látták a tévék előtt.