Az 52 éves menedzser elmondta, rengeteg a tennivaló a manchesteri vörösöknél, ezért nem vesztegeti az idejét. A holland szezont vasárnap bajnokként záró Ajax mestere curaçaói túráját is lemondta, hogy elkezdhesse a munkát Angliában. A szerződése szerint csak a nyáron, hat hét múlva kezdte volna meg a munkát új csapatánál.

Sok mindent el kell intézni és meg kell szervezni a stábbal, valamint a csapattal közösen. Intenzív munkába kezdünk

– nyilatkozta a tréner.

Fotó: AFP

Ten Hag 2017 decembere óta irányította az Ajaxot, amellyel három bajnoki címet és két Holland Kupát nyert, emellett egyszer Bajnokok Ligája-elődöntőbe vezette az együttest. Szerződése jövő nyárig volt érvényes a klubbal, a Manchester United áprilisban jelentette be, hogy ő lesz a Vörös Ördögök új vezetőedzője.

Erik ten Hag a német Ralf Rangnick edzőt fogja váltani a klub élén. A német szakemberrel

a Manchester United 37 mérkőzésen 58 pontot szerzett eddig. 16 győzelem mellé 10 döntetlent és 11 vereséget értek el a szezon utolsó meccse előtt. Jelenleg a hatodik helyen állnak a tabellán, nyolc ponttal lemaradva a londoni Arsenal mögött.

A hatodik hely Európa Liga-indulást jelentene a Vörös Ördögöknek, de az utolsó mérkőzésen még sok múlhat. Amennyiben elveszíti a Manchester az utolsó idénybeli mérkőzését, és a West Ham United felülkerekedik a Brighton csapatán, akkor Rangnick együttese még az EL-ről is lemaradhat.

Ten Hag már a helyszínen fogja megnézni az MU szezonbeli utolsó mérkőzését, melyet vasárnap a Crystal Palace vendégeként vív.