A román sajtó értesülései szerint tízmillió eurót is hajlandó fizetni a francia élvonal, a Ligue 1 egyik csapata Aissa Laidouniért, az Európai Liga-csoportgyőztes Ferencváros középpályásáért – írta az Üllői129 Fradi-szurkolói portál.

LAIDOUNI, Aissa; YEDDER, Wissam Ben Budapest, 2022. október 27.A ferencvárosi Aissa Laidouni (b2) és Wissam Ben Yedder (b3), a francia csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 27-én.MTI/Illyés Tibor Budapest, 2022. október 27.
A ferencvárosi Aissa Laidouni (b2) és Wissam Ben Yedder (b3), a francia csapat játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros - AS Monaco mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. október 27-én.
MTI/Illyés Tibor
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A Fradi EL-menetelésének, amely a legjobb 16 közt folytatódik tavasszal, egyik kulcsembere volt a tunéziai válogatott Laidouni.  

A 2022-es futball-világbajnokságon – amelyen Franciaország is részt vesz – a tunéziai válogatott első mérkőzésén meglepetésre döntetlent játszott a jóval erősebbnek tartott Dánia ellen, és Laidouni 

azzal hívta fel a figyelmet magára, hogy az egész mezőny legjobbjának választották, és máris a vb egyik „felfedezettjének” számít.

Oka van, miért a román sajtóban jelent meg a hír a 25 éves, és egyébként a franciaországi Montfermeil-ben született játékos Galliába igazolásáról – írta a portál.

A Ferencváros ugyanis a román FC Voluntaritól igazolta mostani értéke töredékéért, 600 ezer euróért Laidounit, és a szerződésben 15 százalékos továbbértékesítési jutalékot is kikötöttek. Tehát amennyiben tényleg átigazol, és tényleg a hírekben szereplő összegért, az átigazolási díjat is jóval meghaladható újabb összeghez juthat a román klub.

Arról nem érkezett hír, melyik francia klub volna hajlandó kifizetni a hatalmas összeget, ami a magyar első osztályban eligazolási rekord lenne.

Mekkora előrelépést jelentene ez a magyar bajnokság számára, jól mutatja, hogy alig van magyar klub, amelynek az értéke nyolc számjegyű. Ilyen a Ferencváros 40 millió euró körüli értékkel, egy 10 millió eurós vagy még nagyobb ügylettel pedig Laidouni értéke megközelítené a Fehérvár és a Puskás Akadémia teljes játékoskeretének összértékét, és megelőzné a Kisvárdát.

Laidouni jó játéka az elmúlt években egyre följebb hágó Ferencvárosban már korábban is meredek emelkedéshez vezetett a játékos értékében. Még nem érte el a ferencvárosi rekordtartó Adama Traoré 5 millió eurós értékét, de a Transfermarkton nyilvántartott 4 millió euró alig több mint négy év alatt húszszoros emelkedést jelent, egy 10 milliós átigazolás pedig ezt ötvenszeresre javítaná.