A címvédő és éllovas Manchester City 1-1-es döntetlent játszott a második helyezett Liverpoollal. Ezzel a manchesteri csapatnak 13 meccs után 29 pontja van, szorosan mögötte pedig Jürgen Klopp csapata áll 28 ponttal. 

Fotó: AFP

Az összecsapás 27. percében Erling Haaland szerezte meg a vezetést a klubjának, erre pedig csak a 80. percben érkezett válasz Trent Alexander-Arnoldtól. Ezzel a döntetlennel még kiélezettebbé válik a Premier League versenyfutás, hiszen az első öt helyezett 4 ponton belül áll a táblázat élén.

Ezen a étvégén még sok minden változhat az angol versenyfutásban, hiszen a harmadik helyezett Arsenal magyar idő szerint szombat este fél hétkor fogadja a Brentford gárdáját, a negyedik Tottenham pedig vasárnap mérkőzik meg az ötödik helyen álló Aston Villával. Amennyiben az Arsenalnak sikerül begyűjtenie a három pontot a londoni riválistól, akkor 30 ponttal a tabella élére léphet. 

A Manchester City - Liverpool rangadón Szoboszlai Dominik kezdőként lépett pályára, de nem játszotta végig a találkozót. A 73. percben, a vendég gól előtt hozta le a pályáról Jürgen Klopp és Cody Gakpot küldte be a helyére.

A 70 évvel ezelőtti 6-3 indíthatta el az angol válogatottat a világbajnoki címig vezető úton

A labdarúgás történetének egyik legikonikusabb meccse pontosan hetven évvel ezelőtt történt. Az Aranycsapat 1953. november 25-én esélytelenként lépett pályára a Wembley stadionban, és végül 6-3-ra legyőzte az angol válogatottat. A szakírók úgy gondolják, hogy ez a kijózanító vereség indította el az angolokat azon az úton, amelynek a végén megnyerték a világbajnokságot.

Az Eredmények.hu a statisztikák alapján 6,7 pontra értékelte Szoboszlai Dominik teljesítményét, ezzel a magyar sztár Liverpoolos karrierje eddigi egyik legrosszabb teljesítményét nyújtotta. A Vörösök oldaláról a gólt szerző Alexander-Arnold volt a legjobbra értékelt játékos, miközben a Manchester Cityből került ki a meccs embere, a 21 éves belga támadó, Jeremy Doku.

A Liverpool legközelebb december 3-án hazai pályán fogadja a Fullham csapatát.