„Mondjuk úgy, hogy a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához” – mondta Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Mandineren megjelent interjújában.

Hungary's Italian head coach Marco Rossi is pictured prior to the UEFA Nations League football match between Germany and Hungary in Leipzig, eastern Germany on September 23, 2022. (Photo by Ronny Hartmann / AFP)
Fotó:  Ronny Hartmann/AFP

A szövetségi kapitány, aki nemrég megszerezte a magyar állampolgárságot is, erről a folyamatról a lapnak úgy nyilatkozott: „Egy évvel ezelőtt Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke megkérdezte, hogy szeretném-e felvenni a magyar állampolgárságot, én pedig igent mondtam. Büszkeséggel tölt el, hogy magyar állampolgár lehetek, részben a gyerekkori kötődésem miatt, részben pedig azért, mert tényleg otthon érzem magam Magyarországon.”

Marco Rossi Orbán Viktorral való viszonyáról elmondta: szerinte már az első pillanattól egyértelműen látszik, hogy a miniszterelnök ért a focihoz – ennek ellenére mégsem adott kapott tőle soha tanácsot azzal kapcsolatban, hogy hogyan is alakítsa a válogatott taktikáját.

Mindig kedves volt, és értékelte a munkánkat. Úgy érzem, jó kapcsolatom van vele. Igaz, én sosem beszélek a politikáról – nem is értek hozzá. Mondjuk úgy, hogy a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához.

– fejtette ki az edző.

Rossi a válogatott előtt álló kihívásokról is beszélt, kiemelve, hogy még sok fontos cél lebeg a csapat szeme előtt.

Szeretnénk letenni Magyarország jövőbeli válogatottjának alapjait. A következő két év nagyon fontos lesz. Konkrét céljaink vannak: először is egy jó szereplés az Európa-bajnokságon, majd a Nemzetek Ligájában, a legfontosabb pedig, hogy szeretnénk sikerrel zárni a vb-selejtezőt.

– mondta el a szakember.

A teljes interjú a Mandiner oldalán olvasható el.